13η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2004 θέτοντας ένα νέο ζητούμενο: να εντάξει την Ελλάδα στο χάρτη των διεθνών εκθέσεων βιβλίου δημιουργώντας ένα νέο κομβικό άξονα πολιτιστικών και εμπορικών συναλλαγών στο χώρο της παγκόσμιας εκδοτικής παραγωγής. Στη Θεσσαλονίκη, στην καρδιά των Βαλκανίων, στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, γεννήθηκε μια νέα προοπτική για το ελληνικό βιβλίο.

Η ΔΕΒΘ, το πιο σημαντικό ετήσιο ραντεβού για το βιβλίο, συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές, λογοτεχνικούς πράκτορες, δημοσιογράφους, βιβλιοπώλες, βιβλιοθηκονόμους, ιδρύματα, φορείς και οργανισμούς για το βιβλίο από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, τη Δυτική Ευρώπη, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και από όλο τον κόσμο. Μια ανοιχτή πρόσκληση από τον κόσμο του βιβλίου προς το αναγνωστικό κοινό που την αγκαλιάζει χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο (το πιστό κοινό της ξεπερνά τις 100.000 - από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από όλη της Ελλάδα) η Έκθεση κατατάσσεται πλέον στους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας.

Διαγράφοντας μια θεαματική πορεία δώδεκα χρόνων η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης αποτελεί σήμερα σημείο αναφοράς για όλους τους επαγγελματίες του βιβλίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το πιο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για το βιβλίο στην Ελλάδα, με ισχυρό επαγγελματικό προφίλ και διεθνή χαρακτήρα.

Τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης είναι η Ρωσία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην επίσημη ιστοσελίδα του φορέα: http://thessalonikibookfair.gr/