Η Ημαθία στην 81η ΔΕΘ και ο χορός ΟΜΑΛ που θα διεκδικήσει μια θέση στο βιβλιο Γκινες

Η Π.Ε Ημαθίας συμμετέχει στην 81η ΔΕΘ, στο περίπτερο της ΠΚΜ και σας προσκαλεί όλους  να επισκεφτείτε για να  γνωρίσετε και να δοκιμάσετε από κοντά τον πολιτισμό, την παράδοση, την φύση και τις… γεύσεις του τόπου μας, έχοντας στο χέρι σας ένα ποτήρι, φημισμένο, ξινόμαυρο κρασί Ονομασίας Προέλευσης!

Στο πλαίσιο προώθησης της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η HELEXPO διοργάνωσε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 στην Πλατεία Ωρολογίου στη Βέροια ως προεκθεσιακό event.

Όπως ήταν φυσικό προσέλκυσε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε ότι στη ΔΕΘ, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, οι Bεροιώτες μας Κωνσταντίνος  και Ματθαίος Τσαχουρίδης  θα δώσουν μεγάλη συναυλία, ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο σε μήκος και σε αριθμό συμμετεχόντων ποντιακό χορό «Ομάλ». Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα σχηματιστεί ένας τεράστιος χορός «Ομάλ», ο οποίος θα περικυκλώσει όλο το εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης και ένα μέρος του κέντρου της πόλης. Είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται μία τέτοια πρωτοβουλία για έναν παραδοσιακό ποντιακό χορό.