ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ 2016 ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ

Ο Δρόμος Θυσίας, στην μνήμη των εκτελεσθέντων Γιαννιτσωτών από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 14 Σεπτεμβρίου 1944,έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται από τον Δήμο Πέλλας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΑΣΕΑΔ, σε συνεργασία με την oμάδα μαραθωνίου Γιαννιτσών και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας- Κιλκίς. H εκκίνηση θα δοθεί στο δημοτικό αθλητικό κέντρο του πλατανότοπου Γιαννιτσών και η διαδρομή 21.097,5 μ. είναι μετρημένη από επίσημο μετρητή της IAAF/AIMS και κατέχει τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις.

Παράλληλα όπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθεί διαδρομή ελεύθερου τρεξίματος – δυναμικού βάδην μήκους 6.000μ. χωρίς συναγωνισμό. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9.10πμ, αμέσως μετά την εκκίνηση του ημιμαραθωνίου. Ο τερματισμός θα γίνει στον πεζόδρομο Γιαννιτσών.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν το μετάλλιο της διοργάνωσης, δίπλωμα συμμετοχής , ενώ στους πρώτους των κατηγοριών του PELLA HALF MARATHON, θα δοθούν και κύπελλα. Για την χρονομέτρηση των δρομέων θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα Champion Chip.

Ο δρόμος μαθητών δημοτικών σχολείων 1.000μ, θα πραγματοποιηθεί για 3η χρονιά. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11.00 στην πλατεία ΕΠΟΝ με κατεύθυνση προς την αρχή του πεζόδρομου ( Ράλλης ) στρίβοντας αριστερά στη οδό Κουγιουμτζίδη, στη συνέχεια αριστερά στην οδό Πλαστήρα και μετά από 400μ, στροφή αριστερά από την οδό Ταβουλάρη για να βγούμε στον κεντρικό πεζόδρομο. Ο τερματισμός θα γίνει κάτω από την αψίδα τερματισμού του PELLA HALF MARATHON στην πλατεία ΕΠΟΝ .